Tochten

Voorpret & Inspiratie

Rondreis Cataluña

Cataluña is een van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje. Nummer één is natuurlijk bruisend Barcelona. Dan komt de Costa Brava met ontelbare baaien, rotsstranden en daartussenin de mooiste zandstranden. In de binnenlanden vind je talloze middeleeuwse kloosters, eenzame schilderachtige dorpjes en Romeinse steden zoals Tarragona. Als je dan ook nog de Pyreneeën in je achtertuin hebt om te skiën en te wandelen, Andorra als buurman, de Ebro delta om flamingo’s te kijken en een paar uitstekende wijnstreken, dan mag je veel bezoek verwachten. Twee weken of drie maanden, vervelen doe je je niet in Cataluña.

 Valencia

Valencia

Of je het nou aan het begin of aan het eind doet, zorg er voor dat je een of twee dagen uittrekt voor deze stad. De moderne architectuur van de Ciudad de las Artes y Ciencias, de Oceanografic, het grootste aquarium van Europa en een mooi oud stadscentrum zijn de hoogtepunten. Als je de camper ten zuiden van de stad in l’Albufera op een camping of camperplaats zet dan kun je mooi op het fietsje naar de stad om te verkennen.


Peñiscola

Goed voor een paar mooie foto’s,

5 km strand en een mooie promenade.

De Spanjaarden zelf zijn er dol op.

Peñiscola

Delta de l'Ebre

Delta de l'Ebre

Dit is een heel anders soort Spanje. De Ebro rivier laat in dit vlakland z’n sedimenten vallen. De Delta groeit dan ook nog steeds en is immer in verandering. Het is een heel rijk maar ook fragiel ecosysteem en de grootste watervogel habitat van Noord Spanje. Tijdens de vogeltrek in october en november zijn er de meeste vogels te zien. Maar ook als je geen vogelaar bent is het de moeite waard om hier rond te kijken, een wandelingetje maken of even lange einden te fietsen zonder al te veel verkeer. Ten zuiden van de Ebro zijn een stuk of wat camperplaatsen en dat is ook het mooiste deel van de delta. Het is een rijstbouwgebied en de rijst groeit in water. Let in de zomer dus op voor de mosquitos.

Vanaf de delta klimmen we het continentaal plateau van het Ibersich schiereiland op. Het wordt alsmaar groener. De volgende bestemming is..


Monasterio de Poblet

Alleen voor de omgeving is het al de moeite waard om er even langs te rijden. Deze regio van Tarragona staat bekend om z’n mooie wijnvelden, groene bossen, oude kloosters en mooie dorpjes.

Hier kun je volop wandelen en fietsen. Veel mensen komen uit de omgeving hier naartoe om te mountainbiken.

Het klooster van Poblet is gebouwd als een fort en open voor bezoek. Erg mooi!

Monasterio de Poblet

Monasterio de Montserrat

Monasterio de Montserrat

Montserrat trekt grote aantallen bezoekers vanuit Barcelona. Niet alleen vanwege het klooster zelf maar met name vanwege de spectaculaire setting waarin het tegen de bergen aan gekleefd lijkt. Na Montserrat zou je ook nog even, voordat je Barcelona bestormt, in bijv. Sitges de kust op kunnen zoeken. In de winter is het daar verassend rustig, in de zomer is het bomvol en erg gezellig. We weten daar ook nog een stiekeme camperplaats.


Barcelona

Een stad als Barcelona heeft natuurlijk niet zoveel promotie nodig.

Als je wilt kun je er twee weken voor uit trekken. Hedonisten en cultuursnuivers, gourmands en beachbums, ze komen allemaal aan hun trekken. Wat de hoogtepunten zijn van Barcelona laten we dan ook graag aan jullie zelf over.

Over de kustwegen rijden we naar het noorden. Met name vanaf Lloret de Mar wordt het mooi. Totdat we aankomen bij.....

Barcelona


Tossa de Mar

Tossa de Mar

Verder naar het noorden gaat het naar Tossa de Mar. Een mooi dorpje aan het strand met een fraaie rotspunt compleet met middeleeuwse stadsmuur met torentjes. In de zomer kom je er snel achter dat je niet de enige bent die dit ontdekt heeft. Het kan er aardig druk zijn.

Mocht je nog niet genoeg hebben van mooie dorpjes dan zijn er drie vlak bij mekaar....


Begur, Pals en Peratallada

Begur ligt aan het strand, op 15 km landinwaarts ligt Pals en 5 km verderop Peratallada (foto).

Als je wilt kun je vanaf hier naar Girona als je een mooie Romeinse stad wilt zien.

Zo niet dan vindt je in het noorden....

Begur, Pals en Peratallada

Cadaqués

Cadaqués

In Cadaques en omgeving heeft Dali veel inspiratie opgedaan voor z’n werk. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten om eens even lekker uit te waaien. En mocht je je ezel, kwasten en verf hebben meegenomen dan is dit je kans.

Om in de Dali stemming te blijven gaan we op bezoek in..


Figueres

Hier staat het Teatre-museo Dali. Het surrealisme ten top. Dit is een van de drukstbezochte museums van Spanje en met reden; het is een van de must-sees van het land. Hou wel rekening met drukte en lange rijen. De beste tijd om dit te voorkomen is mid winter.

Nu gaan we verder landinwaarts naar..

Figueres

Besalú

Besalú

In Besalú staat niet alleen een hele mooie 11 eeuwse brug. Het hele dorp is opvallend goed bewaard gebleven. De moeite waard voor een stop-over.

Op de weg naar Andorra kun je even naar het zuiden voor een bezoekje aan.....


Rupit

Rupit is ook zo’n mooi, goed verstopt dorpje. Ook al stop je niet of maar even in Rupit, het is de moeite waard om vanaf hier even per ongeluk de weg kwijt te raken en over binnendoorweggetjes naar het westen en het noorden proberen te komen. Je zit inmiddels vlak tegen de pyreneen aan dus geniet van het landschap. Voordat je Andorra binnen rijdt heb je vast nog wel een paar mooie camperplaatsen gespot voor een nachtje extra in de natuur.

Als het goed is heb je het tanken uitgesteld tot ...

Rupit

Andorra

Andorra

Voor veel mensen gaat Andorra vooral over skieen, shoppen en tanken. Maar er is meer te doen. Bergbeklimmers, wandelaars en natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. Laat Andorra la Vella achter je en zoek een van de drie secundaire wegen op, dan kom je erachter dat Andorra wel degelijk spectaculair natuurschoon biedt. 

Mocht je op de terugweg van Andorra naar het zuiden nog meer Pyreneeën willen schroom dan niet om verder naar het westen te rijden op zoek naar het nationale park Aigüestortes i Estany of Saint Maurici, een hoogetepunt in de regio. Maar mocht je alweer terug willen of moeten richting Valencia begin dan op tijd aan de ruim 300 km (vanuit Andorra) naar...


Morella

Dit is de laatste stopover voordat we weer terug in Valencia zijn. Morella is een van de weinige dorpen die practisch helemaal ommuurd zijn. Dit is een van de beste voorbeelden van een vestingstadje compleet met een kasteel op de bergtop en ruim 2 km stadswal. Er zit een camperplaats vlakbij het dorp.

Vanaf hier gaat het weer terug naar Valencia, of niet…

Vergeet niet dat als je op de heenweg Valencia nog niet gezien hebt dat je dat dan nu nog even doet. Als je dat met de camper doet doe het dan vanuit een van de campings of camperplaatsen in El Saler, ten zuiden van Valencia in l’Albufera.

Morella
© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy